Sikkerhed

ancotrans trailer sikker trafik
Fokus på trafik sikkerhed
I forbindelse med udskiftningen af over 50 trailere vi har kørende på Sjælland, besluttede vi i 2016 at udstyre trailer-presenningerne med nogle sikkerheds budskaber, for at skabe endnu mere synlighed i trafikken (se ovenstående). Budskaberne er godkendte af både Rådet for Sikker Trafik og Dansk Cyklist Forbund.


Højresvingsambassadører
I forbindelse med budskabet på de nye trailere,  har vi på vores kontorer i maj måned 2016 uddannet 4 højresvingsambassadører, som har gennemgået kurset ”Forebyg højresvingsulykker i din virksomhed”, som Rådet for Sikker Trafik og Trafik- og Byggestyrelsen tilbyder. Dette kursus kan vi varmt anbefale alle i branchen at tage. Det er gratis og tager 2 timer og er henvendt sikkerhedsrepræsentanter, vognmænd, masterdrivere, disponenter, operations managers mv. i transportvirksomheder.
På kurset præsenteres den nyeste viden om højresvingsulykker og der undervises i, hvad den enkelte chauffør kan gøre for at: 
•    skabe frit udsyn og indstille sine spejle korrekt
•    sørge for at orientere sig optimalt
•    have den fulde opmærksomhed rettet på manøvren og trafikken i ethvert højresving

Målet med kurset er at klæde deltagerne på til at formidle viden videre i virksomheden og dermed være med til at forebygge højresvingsulykker.


Få mere inspiration og gode råd til hvordan vi bedre kan passe på hinanden
På Rådet for Sikker Trafiks hjemmeside kan I finde mere relevant information og gode råd til cyklister og chauffører for at undgå højresvingsulykker:
https://www.sikkertrafik.dk/kampagner/undgaa-hoejresvingsulykker#oA8JWFq7lMe5HSJO.97
Som chauffør er du altid velkommen til at tage en snak med en af vores højresvingsambassadører og brochuren ”Sving sikkert til højre” er altid tilgængelig. Så hvis du ikke allerede har læst den, så kom forbi et af ANCO kontorerne og få tildelt en.