anco-billeder-234_generation

Fra venstre, Åge Steenbjerge, Henrik Steenbjerge og Carl Steenbjerge

Anders Nielsen & Co er blandt Danmarks ældste familiefirmaer.

I daglig tale hedder vi ANCOTRANS, en sammenskrivning af vores navn og service. Vores ”stamtavle” starter i 1882, hvor Anders Nielsen får borgerskab som vognmand med hestevogn og træk i København. Fra 1904 kørselsentreprenør for Københavns Frihavns Aktieselskab. Siden hen er firmaet gået i arv fra far til datter og svigersøn, fra søn til søn og senest fra far til datter.

Siden 1904 har Anders Nielsen & Co haft forskellige kontorer i Københavns Frihavn.

Generation Overview

* Anders Nielsen fik ”kun” datteren Olga Nielsen, som giftede sig med Carl Steenbjerge, co’et i vores firmanavn. Sammen fik de Åge Steenbjerge, som efter sin mor og far arvede Anders Nielsen & Co.

Da Henrik Steenbjerge trådte ind i firmaet i 1969, kørte ANCOTRANS med ca. 50 biler med et bredt fokusområde. Der blev kørt med alt fra øl til asfalt. Henrik Steenbjerge så heldigvis den globale tendens mod mere og mere containerfragt og besluttede i  1970’erne at fokusere på denne niche i transportbranchen. Det har vist sig at være den helt rigtige strategi.

I 1982 åbnede Anders Nielsen & Co/ANCOTRANS sit første kontor i Århus. Nu repræsenterer kontoret i Århus 70% af den totale omsætning og beskæftiger omkring 45 fastansatte.

I 2000-2004 blev der gennemført en lang række opkøb (Winthers Transport, WA Transport og Roland Munch), som i dag har medført, at ANCOTRANS er Danmarks største transportør af containere. I december 2008 overtog ANCOTRANS Glibstrup Transport.

anco-billeder-AndersNielsen

Grundlægger Anders Nielsen

1/4 2008 åbnede ANCOTRANS sit første kontor uden for Danmarks grænser – ANCOTRANS GmbH i Hamburg.

4/1 2010 åbnede ANCOTRANS kontor i Gøteborg – ANCOTRANS AB.

1/1 2017 åbnede vi endnu et kontor i Sverige, nemlig ANCOTRANS AB i Helsingborg

Det er d.d. Anne Kathrine Steenbjerge og Henrik Steenbjerge der ejer hhv. 60/40% af Anders Nielsen & Co A/S